کد خبر 345773
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۳

ماهنامه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی «فکه» در شماره ۱۳۶ به موضوعاتی درباره فرارسیدن هفته دفاع مقدس،از این دست پرداخته است

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق به نقل از ایکنا، ماهنامه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی «فکه» در شماره 136 خود به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس، به موضوعاتی از این دست پرداخته است.

«به اعجاز خون پدرم» و «آن روزها، این روزها» عنوان مطالبی به مناسبت سی و چهارمین سالروز آغاز جنگ تحمیلی است. «ایمان و اسلحه»، «از عراق تا شام؟ یا از نیل تا فرات؟» و «پیروزی با مظلوم است» عنوان دیگر مطالبی است که در این شماره از فکه می‌خوانیم.

«سی و چهار سال گذشت» نیز یادداشتی از محمدعلی باقری است که به مناسبت سالروز هفته دفاع مقدس نوشته شده است. در این یادداشت می‌خوانیم: «نبرد نابرابر» که بر یک ملت تحمیل شد ـ دفاع مقدس و نه جنگ ـ چه بخواهیم، چه نخواهیم جزیی از تاریخ ابدی سرزمین ایران شد؛ سرزمینی که از آن زمان که تاریخ به یاد دارد همواره آوردگاه خیر و شر بوده است.

فارغ از علل و عوامل پیدایش این جنگ و هجوم رژیم بغداد به ایران، می‌خواهیم از همبستگی و وحدتی که این نبرد در میان توده‌ها و اقشار مختلف ایران به وجود آورد سخن بگوییم.

شاید طبیعی باشد در کشوری که مورد هجوم دشمن خارجی قرار گرفته، یک وحدت ملی برای مقابله و دفع زمانی تجاوز شکل بگیرد و در ایران هم چنین بود، اما با این تفاوت که این وحدت در سایه یک چتر بزرگتر با صبغه دینی، نتیجه‌بخشی و کارکرد فعال‌تر و پویاتری از خود نشان داد که نمادهای این پتانسیل، بالفعل و با وضوح در روزهای هشت سال دفاع جانانه، مبین و آشکار است؛ عاشورا، شهادت، شهید، ایثار، امام حسین(ع)، ولایت، امامت، لبیک یا خمینی، جهاد اصغر و ...، هزاران واژه که هر کدام دنیایی از معانی عمیق و عملکردهای گوناگون را در هشت سال دفاع از خود نشان دادند.»

«خطر بزرگ، خطای بزرگ» با زیرعنوان نخواستن برای نتوانستن نیز به بیانات رهبر معظم انقلاب اختصاص دارد که در بخشی از آن آمده است: «باید یادمان بماند که خون شهیدان، خود به خود تضمین‌کننده حرکت ما به سمت اعتلای کلمه حق نیست. نباید نشست و دل خوش داشت که خون شهدا هدر نمی‌رود. مگر نه این که در صدر اسلام خون شریف بسیاری از یاران رسول خدا(ص) در مسیر اعتلای کلمه الهی ریخته شد؟ بنابراین باید ذکر هر روز انقلاب بزرگ اسلامی ما این باشد و مدام با خود تکرار کنیم که «ما به دنبال آرمان‌های بلند هستیم، به دنبال تشکیل جامعه اسلامی، نظام اسلامی، امت اسلامی و در مسیر تحقق بخشیدن به آرزوهای بزرگ پیامبران و صدیقان و شهیدان قدم برمی‌داریم.»

در بخشی از این شماره فکه، نمودارهایی از عواملی که در اختیار جبهه استکبار است، دیده می‌شود که عوامل مادی و معنوی از آن جمله هستند. در بخش عوامل مادی از تحریم و تهدید نظامی یاد شده و در بخش عوامل معنوی، تبلیغات، کار سیاسی، جنگ نرم و... سخن به میان آمده است.

نتیجه اختلال در دستگاه محاسباتی چیست؟، معنای استقلال چیست؟، معنای دیگری از مدیریت جهادی، بایدهای اقتصاد مقاومتی و هویت فرهنگی، همه حیات یک ملت است از دیگر موضوعاتی هستند که با بیان مولفه‌ها در قالب نمودار ارائه شده‌اند.

«دریچه» نیز مطلب دیگری است که گامی در مسیر شفاف‌سازی دیدگاه‌ها در جهت تغییرات بنیادی اقتصاد و فرهنگ را بیان می‌کند. راه‌های افزایش و ذخیره سرمایه اجتماعی و جایگاه نهادها در اجتماع از جمله مؤلفه‌هایی است که در این مطلب به آنها پرداخته شده است.

«گرمای خاطرات» عنوان مطلب دیگری از شهریور در قاب رویدادهاست که بخشی از آن به گفت‌وگوی اوریانا فالاچی با امام خمینی(ره) و دیگری به لغو یک‌جانبه قرارداد 1975 الجزایر توسط عراق اختصاص دارد.

شهادت آیت‌الله مدنی، انفجار بمب در میدان راه‌آهن توسط مجاهدین خلق، آغاز عملیات کربلای 2 در ارتفاعات عراق و تشکیل واحدهای هوایی، دریایی و زمینی در سپاه از دیگر موضوعات مطرح در این بخش است.

«قانا؛ حکایتگر توحش»، «کمین عباس در انصاریه»، «سودای جنگ بر فراز البکر و الامیه»، «تداوم سلسله» که نگاهی به عملیات شهیدان رجایی و باهنر است، از دیگر مطالب این شماره از نشریه فکه به شمار می‌روند.

مطالب پایانی کتاب به معرفی «یاور صادق»، خبر پایان ترجمه «نورالدین پسر ایران» تا آخر تابستان، انتشار خاطرات زنان بانه و معرفی «پاسیاد پسر خاک و شهید محمود امان‌اللهی» اختصاص دارد.
شماره 136 ماهنامه «فکه» به بهای 3000 تومان و در 80 صفحه به کوشش موسسه فرهنگی هنری جنات فکه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس